Repair 3D files


Een mens maakt fouten, en daarvoor hebben we repairtools.

De meeste Closed Source Printers waren zo slim reparerende opties toe te voegen aan hun Host Softwares.

Makerbot, Raise3D, PP3DP zijn zo een paar voorbeelden.

Doch, voor de amateur ingenieur op een budget, kan de wetenschap dat Netfabb, Autodesk Meshmixer ²& Meshlab ³software bestaat, samen met de NetFabb online   repairservice, een wereld van verschil betekenen.
Herstel je 3D files online alvorens ze te printen. Maak ze Manifold(waterdicht/Solid) in 1minuut.
“Windows Live ID” of “Google Login” vereist

Meshlab ³ verdient een woordje extra uitleg. Dit zwaar onderschatte, en relatief onbekend stukje OpenSource/Crowdsourced software, is er ééntje om je petje voor af te nemen. De in eerste instantie overweldigende massa aan opties en informatie, maakt het de meest veelzijdige mesh-software op de planeet. Menig Closed sourced software draait op modules of bibliotheken uit deze wereldwijde samenwerking. Intussen verdiende het een Wikipedia pagina vermelding die gelezen mag worden.
*Wikipedia is enkel mogelijk door donaties. De groeiende bibliotheek heeft opslagruimte nodig voor al die info, en dat kost geld. Wij doneren maandelijks 3€. U ook?
Een goedkopere school vindt u namelijk nergens.

Tot slot is er één reus van een software, voor professionals, en wel van eigen bodem. U kent ze misschien wel, ze baten ook een online 3D Printservice uit, en zijn gebaseerd uit Leuven. We hebben het over Materialise Magics

,